Zakelijke klanten Eneco krijgen hogere terugleververgoeding in ruil voor aansturing op afstand

01.07.2024 Gijs de Koning

Zakelijke klanten Eneco krijgen hogere terugleververgoeding in ruil voor aansturing op afstand

Om de stabiliteit van het stroomnet te waarborgen gaat Eneco de zonnepanelen van hun zakelijke klanten op afstand sturen op momenten dat er te veel energie het net op komt. De zakelijke klanten van Eneco krijgen in ruil hiervoor compensatie voor alle gemiste stroom en maximaal 1 cent per kilowattuur extra terugleververgoeding.

Klanten die voor deze regeling in aanmerking komen zijn bedrijven met zonnepanelensystemen die minimaal 60 kilowattpiek kunnen produceren. Dit zijn zo’n 100 tot 150 moderne zonnepanelen (afhankelijk van het vermogen).

 “Eneco zet zich in voor het versnellen van de energietransitie, maar dan moeten we ook slim omgaan met de duurzame energie die op het net terechtkomt. Met slimme sturingstechnologie worden we daar steeds beter in. Eneco OpwekOptimaal als standaard onderdeel van zakelijke stroomcontracten zorgt ervoor dat we blijven versnellen en tegelijkertijd bijdragen aan een stabiel elektriciteitsnet. Dat vinden wij een logische stap vooruit”, stelt Dick Velings, Directeur Zakelijk van Eneco.