Houtbedrijf wil bijdrage leveren aan het verminderen van netcongestie

13.11.2024

Tien containers met megabatterijen prijken sinds kort op diverse locaties van Koninklijke Dekker in Vianen. Nog eens twee komen te staan op de locatie van het bedrijf in Etten-Leur.

Netcongestie veroorzaakt door individuele warmtepompen wordt vaak overschat

12.11.2024

Vaak wordt aangenomen dat het inzetten van individuele warmtepompen zorgt voor meer netcongestie dan collectieve warmteoplossingen. Merosch deed hier onderzoek naar en concludeert dat dat niet altijd het geval is.

Eén op drie huurders zegt van zonnepanelen af te willen

12.11.2024

De Woonbond deed onderzoek naar de effecten van het plan om de salderingsregeling per 2027 af te schaffen. In de enquête die zij afnamen onder zeshonderd huurders geeft één op de drie huurders aan van hun zonnepanelen af te willen.

Schoenmaker, blijf alsjeblieft gewoon bij je leest

12.11.2024

Verkoop je zonnestroominstallaties? Dan zijn er wel eens minder moeilijke tijden geweest. En zoals dat gaat in moeilijke tijden, ga je om je heen kijken op welke andere manieren je geld kunt verdienen.

Op COP29 draait het om het grote geld, maar waar zijn de grote landen?

12.11.2024

De Conference of the Parties 29 (COP29) is gisteren van start gegaan in Bakoe, de hoofdstad van Azerbaijan. Tot en met 22 november zullen wereldleiders en hun delegaties onderhandelen over uiteenlopende thema’s die bij moeten dragen aan klimaatneutrale wereld.

Misleidende reclame voor thuisbatterijen

11.11.2024

De Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt voor misleidende huis-aan-huisreclame voor thuisbatterijen. Zo wordt onterecht de indruk gewekt dat de reclame van de gemeente komt en wordt een erg korte terugverdientijd beloofd.

Design gebruiken om te verstoppen of op te vallen

11.11.2024

Het uiterlijk van zonnepanelen is door de jaren heen veranderd en heeft ondertussen veel meer mogelijkheden qua kleur, vorm en toepassing. Hoe belangrijk is het design van technieken zoals zonnepanelen? Daarover vertelt universitair docent industrieel ontwerp Wouter Eggink, die bij de Universiteit Twente onder andere onderzoek doet naar de relatie tussen, design, mens en techniek.

‘De juiste strategieën en beleidsmaatregelen kunnen het kannibalisatierisico beheersen’

08.11.2024

Hoe kijkt de batterijmarkt naar de uitdagingen van de komende jaren? In deze rubriek geven zeven experts hun visie. Deze week is Jacob van Leeuwen, oprichter van Kiwatt, aan het woord.

Energie-efficiëntie gaat nog altijd niet snel genoeg vooruit

07.11.2024

De wereldwijde primaire energie-intensiteit – een maatstaf voor efficiëntie – zal in 2024 met ongeveer 1 procent verbeteren. Dit is hetzelfde percentage als in 2023 en ongeveer de helft van het gemiddelde percentage tussen 2010 en 2019, dat stelt het Internationale Energieagentschap in het jaarlijkse rapport Energy Efficiency 2024.

Lichte groei zonnepaneleninstallaties september zet door in oktober

06.11.2024

Volgens de laatste cijfers van Energieleveren.nl is het aantal geregistreerde zonnepaneleninstallaties in oktober weer toegenomen. Daarmee zet de lichte stijging van september door.

Sectordeal moet continuïteit brengen voor waterschappen en netbeheerders

06.11.2024

Sophie Hermans, minister van Klimaat en Groene Groei, heeft de sectordeal netcongestie ondertekend voor de waterschappen en netbeheerders. De deal moet ervoor zorgen dat zij hun werk kunnen blijven doen.

06.11.2024

Smartfast houses, een concept ontwikkeld door Thomas Drammer, zijn huizen of kantoren gemaakt van biobased materiaal zoals hout. De huizen worden veelal in fabrieken geproduceerd en gaan het hele land door.

‘Tuinbouwsector kan met zonnepanelen in bassins grote verduurzamingsslag slaan’

05.11.2024

In een dichtbevolkt land als Nederland is het soms nodig om creatief om te gaan met de beschikbare ruimte. Het bedrijf AQUASOL SOLAR heeft een zonnepanelenconcept ontwikkeld voor waterbassins, waarbij de panelen in de bassins drijven.

Factcheck: Is een zonnepaneel goedkoper dan een schutting?

05.11.2024

Als inkoper van zonnepanelen betrap ik mezelf de afgelopen twee jaar vaak op de neiging om te zeggen: "Dit is de bodem, zonnepanelen worden voorlopig niet goedkoper.

Smart grid in actie: Ecofactorij benut infrastructuur optimaal

04.11.2024

Bedrijventerrein de Ecofactorij heeft een eigen aansluiting van 20 megavoltampère. Op deze aansluiting zitten 25 bedrijven aangesloten met ieder een uniek elektriciteitsverbruikprofiel.

‘Batterijsubsidies kunnen de marktadoptie vergroten, maar commercieel zijn ze niet noodzakelijk’

01.11.2024

Hoe kijkt de batterijmarkt naar de uitdagingen van de komende jaren? In deze rubriek geven zeven experts hun visie. Deze week is Miranda Nouwen, CEO van VDH Solar, aan het woord.

Wereldwijde investeringen in duurzame technologieën steeg met 50 procent in 2023

31.10.2024

In het onderzoeksrapport Energy Technology Perspectives 2024 van het Internationaal Energieagentschap (IEA), dat sinds 2006 jaarlijks verschijnt, wordt de stand van zaken rond zonnepanelen, windmolens, elektrische auto’s, batterijen, elektrolysers en warmtepompen op de globale markt uitgelicht.

Regelbaar vermogen beweegt niet snel genoeg richting GOPACS

30.10.2024

Steeds meer eigenaren van energiebronnen met een regelbaar vermogen melden zich aan voor GOPACS. GOPACS zet zich in om netcongestie te verhelpen en te voorkomen door een platform te bieden waarop flexibel vermogen kan worden aangesloten op een manier dat netbeheerders hier inzicht in hebben en kunnen afroepen.

Energiebedrijven hanteerden eerlijke prijzen tijdens energiecrisis

29.10.2024

De hogere prijzen die consumenten betaalden voor elektriciteit en gas tijdens de energiecrisis waren terecht, concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De lokale sportclub als energieleverancier? In Amsterdam-Noord moet het gaan gebeuren

29.10.2024

Amsterdam-Noord is in de toekomst mogelijk een Positive Energy District rijker. Het terrein van het Friendships Sports Centre wil na grondig onderzoek en de nodige aanpassingen energie gaan leveren aan omwonenden.

Méér hergebruik, minder recyclen

29.10.2024

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom, in Nederland én in Europa. Onze overheid steekt veel energie in het inzamelen en recyclen van afgedankte elektronica.

12311»  van 137
Nieuws
Open zoekhulp

Categorieën