Stichting OPEN zoekt partner die zonnepanelen kan recyclen

22.05.2024 Gijs de Koning

Stichting OPEN zoekt partner die zonnepanelen kan recyclen

Stichting OPEN is op zoek naar een partner die op een toekomstbestendige manier zonnepanelen kan recyclen. De uitvraag start op 3 juni in samenwerking met stichting Zonne-energie Recycling Nederland en Holland Solar.

Het recyclen van zonnepanelen gebeurt nu veelal door de materialen te verwerken tot bijvoorbeeld opvulling van geasfalteerde wegen. Door de toename van installaties aan zonnepanelen wordt er ook over een aantal jaar een toename in het aantal te recyclen zonnepanelen verwacht.

Stichting OPEN wil graag dat hun aanstaande partner “voldoende kwalitatieve en kwantitatieve recyclecapaciteit” kan bieden in het recyclen van zonnepanelen die aan het einde van hun levenscyclus zijn.

Partijen kunnen hun interesse aangeven door zich in te schrijven op twee verschillende opdrachten. Het grootste deel van de zonnepanelen zal gaan naar de opdracht om te recyclen met technologieën die al werkbaar zijn. De tweede opdracht is om zonnepanelen op een hoogwaardige manier te verwerken met innovatieve technieken.